Wavin Finland on entinen Wavin-Labko – ympäristöalalla yli 50 vuotta

Vuodesta 2018 lähtien Wavin-Labkon nimi on ollut Wavin Finland. Virallisesti nimenmuutos saatiin valmiiksi helmikuussa 2019 ja Wavin-Labkosta tuli Wavin Finland Oy. Labko® on edelleen Wavinin tuotemerkki kattavissa jätevesiratkaisuissa.

Wavin toimipisteet kartalla Suomessa
Tampereella sijaitsevan pääkonttorin lisäksi Wavinilla on kaksi tuotantolaitosta (Joutsa ja Kangasala), neljä myyntikonttoria sekä koko maan kattava jälleenmyyntiverkosto.

Ympäristöalan yrityksenä Wavin on tunnettu vahvana hule- ja jätevesiratkaisujen infrapuolen toimijana ja laitetoimittajana. Kun Wavin osti Labkon liiketoiminnan vuonna 2003, yhdistyivät kansainvälisen Wavinin yli 60 vuoden kokemus muovisista putkijärjestelmistä suomalaisen Labkon yli 50 vuoden historiaan.

Jätevesiratkaisut Suomen olosuhteisiin

Wavinilla on Suomessa yli 50 vuoden kokemus erilaisten vesienkäsittelyyn liittyvien ympäristöystävällisten muovituotteiden kehittämisestä, suunnittelusta ja valmistuksesta. Suomen vaativiin olosuhteisiin suunnitellut ratkaisut ovat vertaansa vailla. Esimerkiksi umpisäiliöissä valikoimassa on Suomen olosuhteisiin suunnitellut umpisäiliöt.

Wavinin laaja tuotevalikoima kattaa erilaiset liike- ja palvelurakentamisen sekä omakoti- ja vapaa-ajan asuntojen tarpeet.  Tuotevalikoiman ratkaisut ovat sekä kiinteistö- ja kunnallistekniikan että uudis- ja saneerausrakentamisen ammattilaisten tarpeisiin. Wavinin pääkonttori sijaitsee Alankomaiden Zwollessa. Konsernilla on toimintaa 25 Euroopan maassa ja valmistusta yli 40 Euroopan maassa.

Wavin-Labkon vanhoja logoja.

Wavinin kiinteistötekniikan valikoima sisältää markkinoiden kattavimmat kiinteistöviemäriratkaisut, käyttövesiputkijärjestelmät (komposiitti), kaapelinsuojatuotteet sekä kiinteistön sisäpuoliset erotinratkaisut.

Infrapuolella Wavinin valikoimaan kuuluu teollisuuden ja haja-asutusalueen jätevesi- sekä hulevesiratkaisut ja erilaiset nestesäiliöratkaisut.

Suomessa Wavinilla on Tampereella sijaitsevan pääkonttorin lisäksi kaksi tuotantolaitosta (Joutsassa ja Kangasalla) neljä myyntikonttoria sekä koko maan kattava jälleenmyyntiverkosto.  Www.jatevedet.fi-sivusto on Wavinin ylläpitämä kuluttajatietoalusta.

Yrityksen historia Suomessa

Ympäristöalan laitteiden suunnitteluun, kehitykseen ja valmistukseen perustettiin Oy Labko Ab vuonna 1964 Heinolaan. Perheyritys muutti Heinolasta Tampereen kautta Kangasalle vuonna 1982. Pääkonttori muutti Tampereen Hervantaan kesällä 2014.

Yrityksen alkuvaiheessa Oy Labko Ab:n yritystoiminta perustui pinnanmittaukseen, jota käytettiin veden ja öljyn rajapinnan mittaamiseen.

Saunakaivo on muuttunut vuosien varrella tuotekehityksen myötä. Saunakaivo on jätevesiratkaisu kesämökeille, joissa on kantovesi.

Lujitemuovisia tuotteita Labko alkoi valmistaa 1970-luvun alussa Sysmässä. Liiketoiminnan kasvaessa tuotanto siirtyi Joutsaan vuonna 1989.  Vuonna 1999 valmistui tuotantolaitos polyeteenisten tuotteiden valmistukseen, PEM-tehdas Kangasalan Lentolan teollisuusalueelle.

Labkolla oli vuodesta 1989 vuoteen 2008 Lasa-Muovi Oy, joka fuusioitiin Wavin-Labkoon vuoden 2008 lopussa.

Tuotekehitys näkyy myös imeytysjärjestelmissä. Labko® SAKO 2000 Vision -imeytysjärjestelmällä voidaan käsitellä kaikki omakotitalon jätevedet.

Vuodesta 2003 Wavin-konsernin osa

Vuonna 2003 perheyritys myytiin kansainväliselle konsernille, Wavin Groupille. Oy Labko Ab:sta tuli Wavin-Labko Oy ja tanskalaisen Nordisk Wavin A/S:n tytäryhtiö. Wavin on Euroopan johtava muovisten putkijärjestelmien toimittaja, ja erotin- ja säiliötuotteet sopivat hyvin sen tuotesalkkuun.

Yhdistymisen myötä putkilla ja säiliöillä on ollut yhteinen jakelukanava, ja putkia voidaan hyödyntää myös erotin- ja säiliötuotteissa. Yrityskaupan myötä silloinen Wavin-Labko sai uuden jakelukanavan Eurooppaan, ja Wavinin tuotteet tarjosivat hyvän lisän Wavin-Labkon tuotevalikoimaan kotimaan markkinoilla. Kaikkiaan yrityksen asema vaativien ja monipuolisten ratkaisujen toteuttajana vahvistui.

Vuonna 2018 Wavin-Labkon nimi muuttui muotoon Wavin. Nimenmuutoksella Wavin teki näkyväksi viime vuosien kehityksen, jonka myötä infraosaamisestaan tunnetusta yrityksestä on tullut myös kiinteistötekniikan luotettava asiantuntija ja ratkaisutoimittaja.

Nykyinen tuotevalikoima kattaa liike- ja palvelurakentamisen erotinkaivojärjestelmät, haja-asutusalueen jätevedenkäsittelyjärjestelmät, kiinteistö- ja kunnallistekniikan putkisto- ja kaivojärjestelmät sekä hule- ja sadevesien käsittelyjärjestelmät.

Pitkän kokemuksen ja vahvan tuotekehityspanostuksen ansiosta Wavin on edelläkävijä erotinkaivojärjestelmien kehittäjänä, valmistajana ja myyjänä.  Haja-asutusalueen jätevesienkäsittelyjärjestelmistä Wavin tarjoaa yhden Suomen laajimmista tuoteperheistä.

Valikoimasta löytyy kiinteistöjen ja vapaa-ajan asuntojen jätevesien puhdistamiseen kuhunkin kohteeseen parhaiten sopiva ratkaisu. Tuotteet täyttävät Suomen tiukat kiinteistöjen jätevesien käsittelylle asetetut määräykset. Tuotteille on myös myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus.

Tuotevalitsimella löydät kiinteistöllesi parhaan jätevesiratkaisun!