Ostoslistalla umpisäiliö? Lue umpisäiliöiden hankinnassa ja vertailussa huomioitavat seikat

Jätevesiremontin suunnitteluun on saatavilla paljon tietoa, ja eri ratkaisujen ja tuotteiden eroja voi vertailla helposti. Tässä kirjoituksessa opastamme, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon, kun hankintalistalla on umpisäiliö.

Umpisäiliö ei oikeastaan ole tapa varsinaisesti käsitellä jätevettä vaan se on jätevesiratkaisuna varasto, josta jätevesi sitten kuljetetaan muualle asianmukaista käsittelyä varten. Ratkaisuna se voi kuitenkin olla järkevin tai jopa ainoa sallittu vaihtoehto joillakin pohjavesialueilla.

Umpisäiliöissä on merkittäviä eroja

Eri valmistajien umpisäiliöissä on merkittäviä eroja, siksi hankinta voi mennä pieleen, jos verkossa vertailee vain varsinaisen umpisäiliön hintaa. Satasen tai kahden säästö tuotteen kohdalla voi johtaa merkittävään lisätyöhön työmaalla tai pahimmillaan tuote voi olla kokonaan soveltumaton jätevesiratkaisuksi kesämökille tai omakotitaloon. Oikea säiliö oikeaan paikkaan.

Kun panostaa laatuun niin tuotteen teknisissä ominaisuuksissa kuin asennuksen helppoudessa, säästyy monelta harmilta ja ylimääräiseltä stressiltä. Kotimainen laatu ei ole kallista, vaan loppuun asti miettiä teknistä ylivoimaa, jonka voittaja on valveutunut kuluttaja, toivottavasti juuri sinä!

Taulukossa on vertailu eri valmistajien noin 5–5,5 m3 umpisäiliöitä.

Kun ostat umpisäiliötä jätevesiratkaisuksesi, tarkista seuraavat asiat

Wavinin Labko® LOKA 5400 -umpisäiliö.
Wavinin Labko® LOKA 5400 -umpisäiliöillä on 10 vuoden materiaali- ja tiiviystakuu.

Wavinin Labko® LOKA 5400 -umpisäiliössä on rajoittamaton pohjaveden korkeus, joka on ehdoton vaatimus, kun jätevesiratkaisua etsitään pohjavesialueelle. Pohjaveden korkeus -luku kertoo säiliön vahvuudesta.

 • Umpisäiliötä valittaessa kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota tähän lukuun, koska valmistajakohtaisesti pohjaveden enimmäiskorkeudet poikkeavat merkittävästi, ja täten varsinkin umpisäiliön asennuksessa ohjeistusta on noudatettava tarkasti. Muuten takuut eivät ole voimassa.
 • Varmista aina asentajalta, että hän osaa kyseisen tuotteen asennusohjeet. Wavinin tuotteiden kaikki asennusohjeet ovat ladattavissa sivuiltamme.
 • Kannattaa myös verrata asennusohjeita keskenään. Asennusdetaljit, pohjaveden korkeuden vaatimat erityiskaivannot ja pumppaamot sekä maa-ainesten määrät ohjeistuksissa saattavat merkittävästi poiketa toisistaan.
 • Huomio umpisäiliön asennussyvyys. Keskimäärin enimmäissyvyydet on vain 700mm ja viemärit yleensä syvemmällä.
 • Salaojitus, varmista umpisäiliön asennusohjeista, missä tilanteissa kaivanto tarvitsee salaojituksen.
 • Vesitäyttö asennuksessa. Huomio edellyttääkö valmistaja säiliön täyttämistä asennusvaiheessa. Täyttövaatimus pidentää asennusaikaa ja lisää asennuskustannuksia.
 • Tarkista säiliön valmistusmaa, kotimaiset jätevesituotteet on suunniteltu pääosin kotimaisiin olosuhteisiin. Wavinin kotimaisissa Avainlippu-tuotteissa pohjaveden korkeus, takuu ja asennusohjeet ovat pitkien kokemusten tulosta ja aina suomeksi.
 • Unohtamatta asiakaspalveluamme:
  Kuluttajaneuvonta numerossa 020 1285 290
  Soittajahinnat 020-alkuisiin numeroihin ovat:
  Lankapuhelimesta 8,35 snt/puhelu + 7,02 snt/min (alv 22%)
  Matkapuhelimesta 8,35 snt/puhelu + 17,17 snt/min (alv 22%)
 • Jälleenmyyjien ja huoltopisteiden yhteystiedot löydät myynti ja huolto -sivulta!

Askarruttaako jokin asia umpisäiliön hankinnassa? Ota yhteyttä!