Miten valitsen jätevesijärjestelmän?

Tuotevalitsin auttaa sinua löytämään annettujen kriteerien perusteella parhaiten sinulle soveltuvat jätevesiratkaisut Wavinin valikoimasta.

Aloita valitsemalla alla olevista kohdetyypeistä tarpeeseesi parhaiten sopiva vaihtoehto:

Omakotitalo
Vapaa-ajan asunto

Tarkenna valintaasi

Voit tarkentaa valintaasi pudotusvalikon avulla. Tarkenna kohteesi tietoja niin pitkälle kuin osaat. Tuotevalitsin kaventaa valintojesi perusteella ehdotuksia jätevesijärjestelmäksi käyttökohteeseesi. Tehtyäsi kaikki valinnat voit pyytää tarjousta jätevesijärjestelmästä Wavin-Labkon asiantuntijoilta! Asiantuntijamme auttavat valitsemaan parhaan jätevesijärjestelmän käyttökohteeseesi.

Tarpeeseesi soveltuvia tuotteita: 27

Labko® SAKO-2 -saneerausjärjestelmä

Yksinään Labko® SAKO-2 -saneerausjärjestelmä toimii harmaiden eli keittiö- ja pesuvesien käsittelyssä 1-5 henkilölle.

Labko® BioVision -saostuskemikaali

Labko® BioVision-saostuskemikaali tehostaa jätevesien käsittelyä. BioVision -saostuskemikaalilla saostetaan jäteveden fosforia kiinteistön sisälle asennettavan Fosfori 10 -pumpun avulla.

Labko® BioPlus-saneerauspuhdistamo

Labko® BioPlus on Suomen markkinoiden ainoa EN 12566-6 -standardin mukainen CE-merkitty saneerauspuhdistamo.  BioPlus-saneerauspuhdistamo soveltuu BioVision-pienpuhdistamon tapaan kotitalouksien kaikkien jätevesien käsittelyyn.

Labko® BioVision -pienpuhdistamo

Labko® BioVision -pienpuhdistamo soveltuu kotitalouksien kaikkien jätevesien jätevesiasetuksen mukaiseen käsittelyyn. Pienpuhdistamon saostussäiliö tyhjennetään 1-2 kertaa vuodessa. Järjestelmän jakoallas ja suodatin pestään 1-2 kertaa vuodessa tai tarvittaessa.

Labko® SAKO-2 Biomoduli 6 -imeytysjärjestelmä

Labko® SAKO-2 Biomoduli 6 -imeytysjärjestelmän ansiosta maapuhdistamon rakentaminen onnistuu myös paikkoihin, joissa se muuten olisi mahdotonta. Imeytysjärjestelmän toiminta perustuu biomoduleihin, joihin muodostuu aktiivinen biokerros. Prosessista syntyvä biokerros puhdistaa jätevettä.

SAKO-2 Biomoduli on tarkoitettu harmaiden vesien puhdistamiseen. Se soveltuu hyvin pienille tonteille ja saneerauskohteisiin.

Labko® SAKO 2000 Vision -imeytysjärjestelmä

Labko® SAKO 2000 Vision -imeytysjärjestelmällä voidaan käsitellä kaikki omakotitalon jätevedet. Jätevesijärjestelmä on asennusvalmis ja se on suunniteltu enintään kuudelle henkilölle tai max. 10 hengen talouden harmaiden vesien käsittelyyn

SAKO 2000 Vision on pitkäikäinen jätevesijärjestelmä ja sillä on hyvä puhdistusteho.

Labko® LOKA 3000 -umpisäiliö

LOKA 3000 -umpisäiliö on kehitetty ensisijaisesti vapaa-ajanasuntojen WC-vesien käsittelyyn. Se toimii erinomaisesti osana kaksoisviemäröintiä, jossa WC-vedet viemäröidään erillään pesu- ja keittiövesistä. Vankan rakenteensa ansiosta LOKA 3000 soveltuu hyvin myös pohjavesialueille, koska sillä ei ole rajoitusta pohjaveden pinnan suhteen.

Labko® LOKA 5400 -umpisäiliö

Labko® LOKA 5400 -umpisäiliö soveltuu erinomaisesti omakotitalojen ja vapaa-ajan kiinteistöjen jätevesien käsittelyyn. Umpisäiliön uudistettu, matala muoto mahdollistaa helpon ja edullisen asentamisen sekä tekee säiliöstä erittäin vahvan. LOKA 5400 -umpisäiliöllä on 10 vuoden materiaali- ja tiiveystakuu.

Labko® LOKA 10000 -umpisäiliö

Labko® LOKA 10000 -umpisäiliö on taloudellinen tapa kerätä isompien omakotitalojen tai paritalojen jätevedet alueilla, joilla ei ole kunnallista viemäriverkostoa. LOKA 10000 on vakiotuote, jonka saat nopeasti jälleenmyyjiltämme.

Labko® BioRami 1000 -harmaavesipuhdistamo

Labko® BioRami 1000 -harmaavesipuhdistamo on tarkoitettu 1-2 omakotitalon tai paritalon pesu- ja keittiövesien puhdistamiseen. BioRami 1000 toimii BioRami 600 -puhdistamon kanssa samalla tavalla, mutta on tarkoitettu suurempiin puhdistustarpeisiin.

Maasuodattamo AVL 1–6

Maasuodattamo rakennetaan asentamalla kokoomaputkisto saostussäiliöstä tulevan imeytysputkiston alle.

Maasuodattamoa voidaan käyttää alueilla, joille ei ole mahdollista rakentaa perinteistä maahanimeytystä esimerkiksi liian tiiviin ja savisen perusmaan tai pohjavesialueen takia.

Labko® kokoomaputkistopaketit soveltuvat liitettäväksi kaikkiin Labko SAKO -imeytysjärjestelmiin.

Liittämällä kokoomaputkistopaketti 2 imeytysjärjestelmiin (Sako 2000 Vision -imeytysjärjestelmä) saadaan rakennettua toimiva maasuodatusjärjestelmä 1–6 hengelle

Maasuodattamo AVL 7–10

Maasuodattamo rakennetaan asentamalla kokoomaputkisto saostussäiliöstä tulevan imeytysputkiston alle.

Liittämällä kokoomaputkistopaketti 3 imeytysjärjestelmiin (Sako -3 Tripla -imeytysjärjestelmä) saadaan rakennettua toimiva maasuodatusjärjestelmä 7-10 hengelle.

Labko® kokoomaputkistopaketit soveltuvat liitettäväksi kaikkiin Labko SAKO -imeytysjärjestelmiin.

Kokoomaputkiston avulla rakennettua maasuodattamoa voidaan käyttää alueilla, joille ei ole mahdollista rakentaa perinteistä maahanimeytystä esimerkiksi liian tiiviin savimaan tai pohjavesialueen takia.

Maasuodattamo AVL 11–13

Maasuodattamo rakennetaan asentamalla kokoomaputkisto saostussäiliöstä tulevan imeytysputkiston alle.

Labko® kokoomaputkistopaketit soveltuvat liitettäväksi kaikkiin Labko SAKO -imeytysjärjestelmiin.

Liittämällä kokoomaputkistopaketti 4 imeytysjärjestelmiin (Sako -3 4m3) saadaan rakennettua toimiva maasuodatusjärjestelmä 11–13 hengelle.

Maasuodattamoa voidaan käyttää alueilla, joille ei ole mahdollista rakentaa perinteistä maahanimeytystä esimerkiksi liian savisen maaperän tai pohjavesialueen takia.

Maasuodattamo AVL 14–16

Maasuodattamo rakennetaan asentamalla kokoomaputkisto saostussäiliöstä tulevan imeytysputkiston alle.

Labko® kokoomaputkistopaketit soveltuvat liitettäväksi kaikkiin Labko SAKO -imeytysjärjestelmiin.

Liittämällä kokoomaputkistopaketti 5 imeytysjärjestelmiin (Sako -3 5m3) saadaan rakennettua toimiva maasuodatusjärjestelmä 14–16 hengelle.

Kokoomaputkiston avulla rakennettua maasuodattamoa voidaan käyttää alueilla, joille ei ole mahdollista rakentaa perinteistä maahanimeytystä. Maahanimeytyksen voi estää esimerkiksi liian tiivis savimaa tai pohjavesialue.

Labko® SAKO-2 -saneerausjärjestelmä

Labko SAKO-2 -saneerausjärjestelmä soveltuu omakotitalojen ja vapaa-ajan asuntojen kaikkien jätevesien käsittelyyn, kun kiinteistössä on 2 hyväkuntoista betonikaivoa.

Labko® BioKem 6 EN -panospuhdistamo

Panospuhdistamo on biologis-kemiallinen jäteveden puhdistamo, johon johdetaan kaikki omakotitalon jätevedet. Se on tarkoitettu haja-asutusalueilla olevien ympärivuotisesti asuttujen kiinteistöjen jätevesien puhdistusjärjestelmäksi.

BioKem 6 EN -jätevesijärjestelmä on ratkaisu 2-6 henkilön jätevesien puhdistamiseen

Labko® SAKO-2 -harmaavesijärjestelmä

Labko® SAKO-2 -harmaavesijärjestelmä on suunniteltu ensisijaisesti omakotitalon kaksoisviemäröintiä varten. Se on tarkoitettu 1-7 henkilön keittiö- ja pesuvesien käsittelyyn ja puhdistamiseen.

Jakokaivo 315 + imeytysputkisto

Jakokaivo ja imeytysputkisto voidaan asentaa olemassa olevan saostuskaivon perään. Näin saadaan rakennettua omakotitalon tai vapaa-ajankiinteistön saostusjärjestelmään imeytyskenttä.

Labko® BioKem -saostuskemikaali

BioKem-saostuskemikaalilla saostetaan jäteveden fosforia. Saostuskemikaali tehostaa jätevesien käsittelyä. Kemikaali on PIX-115 ferrisulfaattia.

Wavin NOK 425 -näytteenottokaivo

Näytteenottokaivo on tarkoitettu jätevesijärjestelmien näytteenottoon.

Labko® Fosfori 10 -fosforinpoistopumppu

Haja-asutusalueen jätevesienkäsittelyssä edellytetään joillakin alueilla maapuhdistamon fosforinpoiston tehostamista. Tämä voidaan toteuttaa Labko® Fosfori 10 -fosforinpoistopumpulla. Fosforinpoistopumppu asennetaan sisätiloihin vesipisteen yhteyteen, esimerkiksi WC:n allaskaappiin tai kodinhoitohuoneeseen.

Labko® MP Pumppukaivo

Mikäli maasuodattamon purkuputkea ei saa korkeuseron vuoksi johdettua avo-ojaan, käytetään kokoomakaivon alaosassa pumppukaivoa. Pumppukaivolla vesi pumpataan avo-ojaan tai fosforinpoistosuodattimeen

Labko® SP Pumppukaivo

Labko® SAKO -maapuhdistamon voi perustaa myös kohteisiin, joissa vesi ei pääse virtaamaan imeytysputkistoon painovoimaisesti.

Maapuhdistamo voidaan sijoittaa saostussäiliötä korkeammalle esimerkiksi tontin profiilin tai pohjaveden korkeuden vuoksi (maakumpupuhdistamo). Tällöin Labko® SP -pumppukaivoa käytetään jäteveden pumppaamiseen saostussäiliöstä maapuhdistamoon.

Labko® BioRami 600 -harmaavesipuhdistamo

Labko® BioRami 600 -harmaavesipuhdistamo on nopeasti ja kustannustehokkaasti asennettava ja toimintavarma ratkaisu pesu- ja keittiövesien käsittelyyn omakotitalossa. Harmaavesipuhdistamon avulla voidaan korvata perinteinen maapuhdistamo- tai moduulikenttä.

Labko® SAKO Biomoduli 8 -imeytysjärjestelmä

Labko SAKO Biomodulien ansiosta maapuhdistamon rakentaminen onnistuu myös paikkoihin, joissa se muuten olisi mahdotonta. Imeytysjärjestelmän toiminta perustuu Biomoduleihin, jotka vastaavat maapuhdistamon sepelistä rakennettua jakokerrosta.

Labko® SAKO-3 Tripla -imeytysjärjestelmä 

Labko® SAKO-3 Tripla -imeytysjärjestelmä on tarkoitettu isompien asuinrakennusten (6-10 henkilön talouksiin) jätevesien käsittelyyn. SAKO-3 Tripla -järjestelmällä voidaan käsitellä kotitalouksien kaikki jätevedet.

Labko® BioKem 10 EN -panospuhdistamo

BioKem 10 EN on pienpuhdistamo kahden talon tai isomman perheen (6 –10 henkilöä) jätevesien käsittelyyn omakotitalossa. BioKem 10 on kokonaisedullinen pienpuhdistamoratkaisu, sillä hankintahinnan lisäksi pieni sähkönkulutus ja pitkä tyhjennysväli tekevät siitä edullisen käytössä.

Tarkenna valintaasi

Voit tarkentaa valintaasi pudotusvalikon avulla. Tarkenna kohteesi tietoja niin pitkälle kuin osaat. Tuotevalitsin kaventaa valintojesi perusteella ehdotuksia jätevesijärjestelmäksi käyttökohteeseesi. Tehtyäsi kaikki valinnat voit pyytää tarjousta jätevesijärjestelmästä Wavin-Labkon asiantuntijoilta! Asiantuntijamme auttavat valitsemaan parhaan jätevesijärjestelmän käyttökohteeseesi.

Tarpeeseesi soveltuvia tuotteita: 6

Labko® Saunakaivo 300

Labko® Saunakaivo 300 on saunan jätevesien käsittelyyn tarkoitettu jätevesijärjestelmä. Saunakaivo 300 on ratkaisu saunaan, jossa on kantovesi. 

Labko® BioRami 500 -harmaavesipuhdistamo

BioRami 500 -harmaavesipuhdistamo on nopeasti ja kustannustehokkaasti asennettava sekä toimintavarma ratkaisu kesämökin jätevesien puhdistamiseen.

Harmaavesipuhdistamolla käsitellään kesämökin pesu- ja keittiövesiä. Sen avulla voidaan korvata perinteinen maapuhdistamo- tai moduulikenttä.

Labko® MökkiSAKO-1 -harmaavesipuhdistamo

Labko® MökkiSAKO-1 -harmaavesipuhdistamo on edullinen ja yksinkertainen jätevesijärjestelmä mökille. MökkiSAKO-1 puhdistaa kesämökin saunavedet ja vähäiset tiskivedet

Labko® MökkiSAKO-2 -harmaavesipuhdistamo

Labko® MökkiSAKO-2 -harmaavesipuhdistamo on edullinen ja yksinkertainen jätevesiratkaisu kesämökin tiski- ja pesuvesien käsittelyyn.

Puhdistamoa asennettaessa sen huoltokaivo voidaan katkaista maanpinnan mukaan. Näin kesämökin jätevesien käsittely on helppoa ja huomaamatonta, sillä jätevesijärjestelmän saostussäiliö sopeutuu huomaamattomasti pihapiiriin.

Labko® SAKO-2 -saneerausjärjestelmä

Labko® SAKO-2 -saneerausjärjestelmä soveltuu ympärivuotisesti asuttujen vapaa-ajan asuntojen kaksoisviemäröintiin. Kaksoisviemäröinnissä WC-vedet käsitellään keittiö- ja pesuvesistä erillään.

SAKO-2 on tarkoitettu 1-5 henkilön talouksille vanhojen saostuskaivojen perään asennettuna. Yksinään käytettynä SAKO-2 -järjestelmä puhdistaa 1-5 henkilön harmaat vedet.

Labko® BioRami 300 -harmaavesipuhdistamo

Labko® BioRami 300 -harmaavesipuhdistamolla voidaan korvata perinteinen maapuhdistamo- tai moduulikenttä. BioRami 300 on tarkoitettu vähäisien kesämökin pesu- ja keittiövesien puhdistamiseen. Vähäisillä pesu- ja keittiövesillä tarkoitetaan kesämökkejä, joissa ei ole käytössä astian- tai pyykinpesukonetta.

Ota yhteyttä

Täytä alla oleva lomake, jos haluat lisätietoa jätevesijärjestelmistä, jätevesisuunnitelman tekemisestä tai jätevesien käsittelystä. Voit myös antaa meille palautetta tai kysyä mieltä askarruttavista asioista. Vastaamme mahdollisimman pian!

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Pakollinen kenttä *