pic3.jpg

Paikallinen jätevesijärjestelmän toimittaja

Ahoset, Parkano:

Parkanolaiset Helena ja Jouko Ahonen kunnostivat vanhan jätevesijärjestelmänsä nykyisten asetusten vaatimusten mukaiseksi. Eläkeläisenä Joukolla oli aikaa tutustua jätevesijärjestelmiin ja he tekivätkin perusteellisen urakan tutkiessaan vaihtoehtoja.

Lisäksi perhe on arvoiltaan vihreä; pihassa on lämpökompostori ja asuntoa lämmitetään puulla ja sähköllä.

1 Kartoitus

Jätevesijärjestelmän uudistaminen jätevesiasetuksen mukaiseksi

Ahosten vanha, kahden betonikaivon jätevesijärjestelmä oli jo tullut tiensä päähän. Sen purkupaikka kasvatti jo levää metsänpohjaan, eivätkä Ahoset olleet tyytyväisiä sen puhdistustehoon ja hajuhaittakin oli jo selkeä.

- Kunnan rakennusvalvontaviraston vähäistä tietämystä jätevesiasetuksesta ihmettelemme, vaikka asia on valtakunnallisesti ollut jo kuusi vuotta voimassa ja vireillä, kertoo Helena.

- Kunnille olisi tärkeää saada yhteisohjeet siitä, miten jätevesivälineet on laitettava ja jopa opastaa ihmisiä heille oikean jätevesilaitteiston valinnassa. Aihe on monille vaikea ja asiaan perehtymättömät ovat markkinamiesten juttujen armoilla, miettii Jouko.

Monet haja-asutusalueen asukkaat ovat saman valinnan edessä nyt, kun on enää muutama vuosi aikaa saada jätevesien käsittely asetuksen mukaiseksi.

Löydä sinulle sopiva jätevesijärjestelmä

Ota yhteyttä

Täytä alla oleva lomake, jos haluat lisätietoa jätevesijärjestelmistä, jätevesisuunnitelman tekemisestä tai jätevesien käsittelystä. Voit myös antaa meille palautetta tai kysyä mieltä askarruttavista asioista. Vastaamme mahdollisimman pian!

Pakollinen kenttä *