Jätevesien käsittelyratkaisuna jatkuvatoiminen pienpuhdistamo ja panospuhdistamo

Pienpuhdistamo sopii haja-asutusalueelle ympäri vuoden asuttuihin kiinteistöihin jäteveden puhdistusjärjestelmäksi.

Pienpuhdistamot ovat pihassa huomaamattomia.

Pienpuhdistamoissa jätevettä johdetaan puhdistamoon joko jatkuvatoimisesti (pienpuhdistamo) tai panosperiaatteella (panospuhdistamo). Periaate on sama kuin suuressa puhdistuslaitoksessa.

Pienpuhdistamo on hajuton laitekokonaisuus, joka koostuu maan alla olevasta prosessisäiliöstä, huoltokaivosta ja laitesuojasta. Jätevesijärjestelmän keskusyksikkö sijoitetaan yleensä sisälle.

Kaikki pienpuhdistamot ovat nopeasti ja kustannustehokkaasti asennettavia. Lisäksi ne eivät tarvitse yhtä paljon tilaa kuin maapuhdistamot.

Pienpuhdistamo sopii myös saneerauskohteeseen, jossa on jo toimivat sakosäiliöt. Wavinilla on Suomen markkinoiden ainoa EN 12566-6 -standardin mukainen CE-merkitty saneerauspuhdistamo.

Parhaan jätevesiratkaisun omalle kiinteistölle auttaa valitsemaan ammattilainen, myös Wavinilta asiantuntijoilta voi kysyä neuvoa jätevesilain määräysten täyttävien jätevesikäsittelyjärjestelmien valinnassa. Asuinkuntasi ympäristöviranomainen päättää ranta- ja pohjavesialueille soveltuvan jätevesien käsittelymenetelmän.

Pienpuhdistamoiden käyttö­kustannukset koostuvat seuraavista asioista:

  • kemikaalit
  • sähkö
  • huoltosopimus, tilattavissa Wavinin asiantuntijoilta (ei pakollinen)
  • lietesäiliön tyhjennys.

Wavin tarjoaa vuoden mittaisen huoltotarkastussopimuksen veloituksetta Biokem-pienpuhdistamoille. Voit tarkistaa ilmaisen huollon jätevesijärjestelmät Huolto-sivulta. Saat aina Wavin-jätevesijärjestelmäsi mukana tuotteeseen liittyvät huolto-ohjeet. Lähimmän jälleenmyyjäsi tai huoltoliikkeen löydät näppärästi kartalta.

Katso videolta, miten Wavin-BioKem-panospuhdistamo toimii!

Tiesitkö? Labko BioVisio -pienpuhdistamon saostussäiliö tyhjennetään 1–2 kertaa vuodessa. BioPlus -puhdistamon jakoallas ja suodatin pestään 1-2 kertaa vuodessa tai tarvittaessa.

Panospuhdistamon eli esimerkiksi 2–6 hengen kotitalouksiin sopivan BioKem 6 -panospuhdistamon jätevesisäiliö tulee tyhjentää kerran vuodessa. Vertailun vuoksi kahden talon tai suurperheen (6–10 henkilöä) tarpeeseen suunniteltu BioKem 10 EN -panospuhdistamon jätevesisäiliö tyhjennetään 1–4 kertaa vuodessa. Tyhjennyksen hoitaa aina loka-auto. Mikään järjestelmä ei toimi ilman säännöllistä huoltoa, lue UKK-osiosta tarkemmin puhdistamoiden huollosta ja kemikaalien käytöstä.

Wavinin jatkuvatoimiset pien­puhdistamot ja panos­puhdistamot

  • suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.
  • ovat CE-merkittyjä.
  • ovat saaneet Avainlippu-tunnuksen.
  • ovat varustettu 10 vuoden materiaali- ja tiiviystakuulla.