Jätevesiviikko on käynnissä – koskeeko lakiuudistus Sinun kiinteistöäsi?

Valtakunnallinen Jätevesiviikko käynnistyi maanantaina.

Jätevesiviikolla 6.–12. toukokuuta kiinteistönomistajiakannustetaan  tarkistamaan, koskeeko jätevesijärjestelmän kunnostaminen heitä ja millä aikataululla.

Viikon aikana järjestetään erilaisia tapahtumia, joissa kerrotaan kiinteistöjen jätevesien käsittelystä. Neuvontapisteitä on esimerkiksi kirjastoissa, toreilla ja kunnanvirastoissa. Valtakunnallisen Jätevesiviikon tapahtumakalenterin löydät Ympäristöhallinnon verkkosivuilta.

Vajaa puoli vuotta aikaa kunnostaa järjestelmä

Suurin kiire on kesämökeillä ja omakotitaloilla, jotka sijaitsevat enintään 100 metriä vesistöstä tai pohjavesialueilla, sillä niiden puutteelliset järjestelmät on kunnostettava 31.10.2019 mennessä. Heillä aikaa uudistuksen tekemiseen ei ole edes puolta vuotta! Tarkemmin jätevesiasetuksesta voit lukea aiemmasta blogikirjoituksestamme.

Mikäli kiinteistösi jätevesijärjestelmä tulee kunnostaa, olemme koonneet hyviä vinkkejä onnistuneeseen jätevesijärjestelmän remonttiin.

Myös Tuotevalitsin auttaa löytämään oikean ratkaisun haja-asutusalueen kiinteistön jätevesiratkaisuksi.

Seuraamalla Facebook-sivujamme saat hyviä vinkkejä jätevesijärjestelmän kunnostamiseen!

Ota yhteyttä

Täytä alla oleva lomake, jos haluat lisätietoa jätevesijärjestelmistä, jätevesisuunnitelman tekemisestä tai jätevesien käsittelystä. Voit myös antaa meille palautetta tai kysyä mieltä askarruttavista asioista. Vastaamme mahdollisimman pian!

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.