Uusi jätevesiasetus astuu voimaan lokakuun lopussa, kiinteistöjen jätevesiremonttien kanssa voi tulla kiire

Taloussanomat uutisoi tänään, että jätevesijärjestelmien suunnittelu- ja lupapalvelut saattavat ruuhkautua ja myös urakoitsijoista voi tulla pula.

Pienpuhdistamoiden menekissä on tapahtunut selvä muutos, nyt kysytään selvästi enemmän maapuhdistamoja.

Wavinin tuoteryhmävastaava Markku Kauppi toteaa, että laitteita riittää asennettavaksi varmasti.

– Pienpuhdistamoiden menekissä on tapahtunut selvä muutos, nyt kysytään selvästi enemmän maapuhdistamoja, tuoteryhmävastaava Kauppi kertoo.

Wavinin tuotevalikoimissa harmaavesipuhdistamoista suosituin on BioRami, joka löytyy eri kokoisena eri kokoisille perheille.

Kaikille kiinteistön vesille soveltuva malli taas on BioVision.

Myös asiakkaiden kysymykset ovat tarkentuneet. Kauppi kertoo saavansa paljon kysymyksiä esimerkiksi lokasäiliöihin liittyen.

– Paljon varmistellaan, että onko todella niin, että pohjaveden korkeutta ei ole rajoitettu Wavinin lokasäiliössä ja ilokseni voin joka kerta sanoa, että näin on.

Kevätmessuilla luvassa messutarjouksia

Wavin on mukana huomenna käynnistyvillä Kevätmessuilla Helsingin messukeskuksessa.

Tällä viikolla alkaen vien kevätmessujen osalta odotukset ovat positiiviset. Tekniset tiedustelut asiakaspalveluumme ja tuotteiden kaupankäynti on lisääntynyt huomattavasti verrattuna viime vuoteen. Uskon, että jätevesiasioissa liikkuvien messuvieraiden tietämys näissä asioissa on hyvin ajan tasalla, ja kysymykset liittyvätkin enimmäkseen minkälaisia huikeita messutarjouksia meillä on tarjolla. Ja hyvillä mielin voin todeta, että nyt kannattaa tulla kysymään, toteaa aluemyyntipäällikkö Mika Pikkusaari Wavinilta.

Kirjoittaja: Tatu Piiparinen, jätevesijärjestelmien asiakaspalveluinsinööri

Ota yhteyttä

Täytä alla oleva lomake, jos haluat lisätietoa jätevesijärjestelmistä, jätevesisuunnitelman tekemisestä tai jätevesien käsittelystä. Voit myös antaa meille palautetta tai kysyä mieltä askarruttavista asioista. Vastaamme mahdollisimman pian!

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.