Jätevesiasetuksen lokakuun määrä­aika kiinnosti Wavinin messu­osastolla, monia askarrutti nykyisen jätevesi­järjestelmän kelpoisuus määrä­ajan umpeutumisen jälkeen

Wavin oli viikonloppuna esittelemässä Tampereen Asta-messuilla erilaisia jätevesiratkaisuja ja niihin liittyviä tuotteita. Monella messuosastolla käyneellä oli jo Wavinin jätevesijärjestelmä, ja he kiittelivät että järjestelmä on toiminut moitteettomasti.

– Oli kiva kuulla, että laitteemme todella lunastavat lupauksensa laadusta ja luotettavuudesta! Tämä osoittaa, että kannattaa satsata laatuun, kun valitsee jätevesijärjestelmän. Erityisesti messuvieraita askarrutti omien nykyisten järjestelmien kelpoisuus, kun lokakuussa jätevesiratkaisujen tulee olla uuden lainsäädännön mukaisia ja maassa asennettuna, aluemyyntipäällikkö Mika Pikkusaari Wavinilta kertoo.

Lokakuun loppuun mennessä ennen vuotta 2004 rakennettujen omakotitalojen ja pohjavesialueella tai enintään 100 metriä rannasta sijaitsevia haja-asutusalueen mökkien jätevesijärjestelmiä. Täältä voit lukea jätevesiasetuksesta tarkemmin. Jätevesijärjestelmän vaatimukset vaihtelevat kuntakohtaisesti, joten ammattitaitoinen jätevesiratkaisun suunnittelija on koko asian lähtökohta.

– Monet messuvieraista olivat iloisesti yllättyneitä, kun jätevesiratkaisujen saattaminen määräysten vaatimalle tasolle ei välttämättä olekaan suuri projekti. Vähimmillään saattaa riittää, että laatii selvityksen kiinteistön jätevesijärjestelmästä. Tämä kannattaa yleensä teettää ammattilaisella, jotta järjestelmä tulee samalla tarkistettua lain mukaiseksi, Pikkusaari neuvoo.

Jätevesiselvitys säilytetään kiinteistöllä ja se esitetään tarvittaessa valvontaviranomaiselle. Suomen Ympäristökeskus SYKE muistuttaa, että jätevesiselvityksen lisäksi kiinteistöllä tulee olla jätevesijärjestelmän käyttö- ja huolto-ohje.

Muista kotitalousvähennys asennustöistä

Jätevesijärjestelmän kunnostus-, asennus- ja perusparannustyöt kuuluvat Verohallinnon mukaan vähennyskelpoisiin kotitalousvähennystöihin. Tällä hetkellä kotitalousvähennys on enintään 2 400 euroa per henkilö. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa.

Asennustöistä kannattaa sopia kirjallisesti ja tehdyt työt dokumentoida riittävällä tarkkuudella kirjallisesti. Myös valokuvia kannattaa ottaa työn eri vaiheista.

Wavin on listannut Kymmenen vinkkiä onnistuneeseen jätevesiremonttiin. Täältä pääset lukemaan vinkkejä, miten toteutat onnistuneen jätevesiremontin!

Jäikö kysyttävää? tarvitsetko neuvoja jätevesiasioissa? Ota yhteyttä!

Seuraa meitä Facebookissa! Saat hyviä vinkkejä jätevesijärjestelmän hankintaan.

Ota yhteyttä

Täytä alla oleva lomake, jos haluat lisätietoa jätevesijärjestelmistä, jätevesisuunnitelman tekemisestä tai jätevesien käsittelystä. Voit myös antaa meille palautetta tai kysyä mieltä askarruttavista asioista. Vastaamme mahdollisimman pian!

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.