pic3.jpg

BioKem -panospuhdistamot

Wavin-Labkon BioKem -panospuhdistamo koostuu maan alla olevasta prosessisäiliöstä, huoltokaivosta sekä laitesuojasta. Laitesuojassa sijaitsevat kemikaalipumppu, kompressori sekä kemikaalikanisterit. Keskusyksikkö, joka ohjaa laitteen toimintaa, on mallista riippuen joko laitesuojassa (BK20-90) tai suositeltu asennettavaksi kiinteistöön sisälle (BK6-15). Laitesuoja sijoitetaan prosessisäiliön viereen maanpinnalle.

Itse säiliö tyhjennetään ylijäämälietteestä n. 1–4 kertaa vuodessa mallista riippuen (BioKem 6 kerran vuodessa). Tyhjennys suoritetaan siististi ja vaivattomasti loka-autolla.
BioKem -puhdistamo soveltuu hyvin haastaviinkin asennuspaikkoihin. Säiliö on pienikokoinen ja kestävä, ja säiliön huoltokaivossa on ympäristöön mukautuva, lapsiturvallinen lukittava kansi. Toimitukseen sisältyy aloituskemikaalit mallista riippuen. BioKem on kokonaisedullinen ratkaisu, sillä hankintahinnan lisäksi pieni sähkönkulutus ja pitkä tyhjennysväli tekevät siitä edullisen käytössä.

BioKem -panospuhdistamon hyötyjä:

  • Helppohoitoinen
  • Edullinen käyttää
  • Helppo ja nopea asentaa
  • Täyttää jätevesiasetuksen puhdistusvaatimukset
  • Yksinkertainen prosessi
  • Hajuton
  • Kestävä ja pitkäikäinen

Omien tutkimustemme lisäksi BioKemin toimivuutta on seurattu julkisissa tutkimusprojekteissa ja Suomen Ympäristökeskus (SYKE) on testannut BioKemin standardin EN 12566-3 mukaisella testillä. Testin hyvin läpäisseenä BioKem -panospuhdistamot ovat CE-merkittyjä, niin rakennustuoteasetusten kuin myös sähköturvallisuutta koskevien asetusten mukaisesti. (Rakennustuoteasetuksen merkintä koskee kokoja aina BioKem 50 saakka).

BioKem 6 EN on ratkaisu 2 – 6 henkilön jätevesien puhdistamiseen. Puhdistamo käsittelee 900 litraa jätevettä vuorokaudessa.

BioKem 10 EN on ratkaisu isomman perheen tai kahden talon (6 –10 henkilöä) jätevesien puhdistamiseen. Puhdistamo käsittelee 1500 litraa jätevettä vuorokaudessa.

BioKem 15 EN on ratkaisu 2–3 talon (10 –15 henkilöä) jätevesien puhdistamiseen. Puhdistamo käsittelee 2250 litraa jätevettä vuorokaudessa.

BioKem 20-90 -panospuhdistamot on suunniteltu esim. kyläkoulujen, rivitalojen ja useiden kiinteistöjen yhteiseksi jätevedenpuhdistus- järjestelmäksi. Mallista riippuen panospuhdistamolla voidaan käsitellä 20– 90 ihmisen jätevedet.

BioKem 200–500 puhdistamot ovat mm. pienten kyläyhteisöjen puhdistamoita. Puhdistamot ovat räätälöitävissä asiakkaan ja käyttökohteen vaatimusten mukaan.

Labko® BioKem -saostuskemikaali

BioKem -saostuskemikaalilla saostetaan jäteveden fosforia. Kemikaali on PIX-115 ferrisulfaattia. Tuote on saatavissa 30l pakkauksessa.

LVI-NUMERO 3629161

Jätevesiratkaisumme uusiin ja saneerattaviin kohteisiin

Lataa jätevesiopas